Menu Sluiten

Keramische Parkettegels


Keramische parkettegels

Informatie over keramische parkettegels.

Keramische parket tegels hebben de natuurlijke look van een authentieke houten vloer, zonder de onderhoudswerkzaamheden. Keramische parkettegels zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig.

Keramisch parket is een soort vloermateriaal dat ontworpen is om het uiterlijk van houten parket na te bootsen. Ze zijn gemaakt van keramiek, een soort gebakken klei die is geglazuurd en opnieuw gebakken, waardoor ze bestand zijn tegen vocht, vlekken en slijtage.

Keramisch parket tegels zijn er in een verscheidenheid van maten, kleuren en stijlen, en kan worden gebruikt om een breed scala van design looks te ontwikkelen. Ze zijn over het algemeen gemakkelijk te installeren en vereisen slechts een dunne laag tegellijm en voegmiddel om ze op hun plaats te houden.

Ze zijn ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, waarvoor slechts af en toe vegen en dweilen nodig is om ze mooi te houden.

Keramisch parket heeft verschillende voordelen ten opzichte van houten parket: het is duurzamer en beter bestand tegen vocht, het is goedkoper en het hoeft niet te worden overgeschilderd.

Ze zijn ook duurzamer, omdat ze aan het eind van hun levensduur kunnen worden gerecycled en niet bijdragen aan ontbossing.

Al met al zijn keramische parkettegels een praktische en aantrekkelijke keuze voor vloeren, met het uiterlijk van houten parket en de duurzaamheid en het geringe onderhoud van keramische tegels.

Volg onderstaande algemene stappen om keramisch parket te onderhouden.

Veeg of stofzuig regelmatig om vuil en puin te verwijderen.

Reinig de tegels met een mild schoonmaakmiddel en water met een zachte doek of spons. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of schrobbers, omdat deze het oppervlak van de tegels kunnen beschadigen.

Spoel de tegels na het schoonmaken goed af om zeepresten te verwijderen. Droog de tegels af met een schone, droge handdoek om watervlekken en strepen te voorkomen.

Bescherm de tegels tegen zware slijtage en schokken door op drukke plaatsen matten of tapijten neer te leggen en meubelonderleggers te gebruiken om krassen te voorkomen.

Repareer barstjes zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.

Door deze eenvoudige onderhoudsstappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw keramisch parket er jarenlang mooi en in goede staat blijft uitzien.

Info over keramische parkettegels

Kundigheid over Keramische parkettegels

Waarom werd keramisch parket ontworpen.

Keramisch parket is een modern vloermateriaal dat is ontworpen om het uiterlijk van houten parketvloeren na te bootsen.

Parket is gemaakt van kleine, houten blokken in decoratieve patronen, en wordt al eeuwenlang gebruikt als hoogwaardig vloermateriaal.

Keramische tegels daarentegen hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de oude beschavingen. Ze werden voor het eerst gemaakt in het oude Egypte, waar ze werden gebruikt voor decoratieve en praktische doeleinden, en zijn sindsdien overal ter wereld in allerlei omgevingen gebruikt.

Het is niet duidelijk wanneer de eerste keramische parkettegels werden gemaakt, maar waarschijnlijk werden ze ontwikkeld als een duurzamer, onderhoudsvriendelijker alternatief voor houten parketvloeren.

Vandaag de dag zijn keramische parkettegels een populaire keuze voor vloeren in allerlei omgevingen, omdat ze het uiterlijk van houten parket bieden met de duurzaamheid en het geringe onderhoud van keramische tegels.

Meer info over keramische parkettegels nu op solumtegels.be.

Tags

Aanbeveling Keramische Parkettegels | Aanbod Keramische Parkettegels | Advies Keramische Parkettegels | Assortiment Keramische Parkettegels | Bedrijven Keramische Parkettegels | Blog Over Keramische Par |